Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Brede steun voor stoppen met aanbesteden

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil af van de verplichte Europese aanbesteding in de thuiszorg. Dat bleek woensdag in een debat over een initiatiefwetsvoorstel van SP-leider Agnes Kant.
Brede steun voor stoppen met aanbesteden

De verplichte aanbesteding geldt sinds januari 2007. Gemeenten moesten volgens de wet op de thuiszorg (WMO) de huishoudelijke zorg aanbesteden. Dat leidde tot veel ontslagen en slechtere zorg. Naast de SP zijn nu ook GroenLinks, PvdA, CDA en de PVV tegen de verplichte marktwerking in de thuiszorg. Agnes Kant is blij. ”Het was een politieke beslissing om de marktwerking in te voeren. Nu erkent de politiek dat dit niet hoeft en ook niet gewenst is.” (ANP)

Lees ook:

‘Nieuwe Aanbestedingswet nadelig voor de Wmo

Gemeenten contracteren zonder aanbesteding

Protest van start tegen aanbesteding thuiszorg

VWS onderzoekt aanbesteden Wmo

4 REACTIES

  1. Dat is waar; de structuur van de aanbesteding van verzorging en verpleging ieder jaar georganiseerd door de zorgkantoren is totaal geen garantie voor goede kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. Thuiszorginstellingen gaan failliet, bestuurders van thuiszorginstellingen falen en dan kunnen er weer opnieuw scheppen AWBZ-geld tegenaan gegooid worden om de boel overeind te houden en de zorg te continueren. Zorg moet vanuit dat oogpunt gewoon weer een publieke zaak worden net als veiligheid (politie en defensie), onderwijs etcetera.

  2. Lees alle reacties
  3. Om dit inzicht te krijgen heeft de politiek drie jaar nodig gehad. Het zou goed zijn als de aanbevelingen van de zorgsector van najaar 2006 nog eens door gelezen werden. Daar stond precies in dat we met de aanbesteding meer kapot maken dan goed is voor de samenleving. De schade is enorm.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.