Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Britten spreken zich uit voor persoonlijk zorgdossier NHS

Mario Gibbels
Artsen, it-managers en ict-leveranciers verkiezen het persoonlijk zorgdossier HealthSpace van de Britse National Health Service (NHS) boven de commerciële varianten zoals Google Health en HealthVault van Microsoft. Dat blijkt uit een enquête georganiseerd door E-Health Insider en Doctors.net.uk.

Van de bezoekers van Doctors.net.uk vindt 81 procent en bezoekers van E-Health Insider 90 procent dat de verdere ontwikkeling van HealthSpace te prefereren is boven het toelaten van commerciële elektronische zorgdossiers.

Onlangs stelden enkele Conservatieve politici voor om maar te stoppen met HealthSpace en patiënten hun gegevens te laten onderbrengen bij Google Health of HealthVault.

Slechts zo’n 10 à 15 procent van de bezoekers van de twee sites blijkt het hiermee eens te zijn. Het belangrijkste bezwaar van de tegenstanders is dat men vreest dat de privacy onvoldoende is gewaarborgd bij de persoonlijke zorgdossiers van commerciële partijen. Ook vreest men de fragmentatie van het medisch dossier.

Uit de enquête blijkt verder dat slechts 30 procent van de huisartsen en 28 procent van de ‘junior’ artsen het wenselijk achten dat patiënten online toegang krijgen tot hun dossier. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.