Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Bruikbaarheid mystery guests in de zorg valt tegen

De inzet van mystery guests in de ouderenzorg en de ggz levert minder relevante informatie op dan verwacht. Dat is de conclusie van een rapport van het Instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus universiteit in opdracht van het ministerie van VWS.
Bruikbaarheid mystery guests in de zorg valt tegen

Naar analogie van de ‘mystery shopper’ in andere sectoren heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in 2011-2012 een pilot uitgevoerd met de inzet van mystery guests in de ouderenzorg. Daartoe is een extern bureau in de hand genomen met ervaring in het optreden als mystery guest. In totaal zijn 22 bezoeken aan zorginstellingen voor de IGZ uitgevoerd. Publicaties over deze bezoeken zijn voorgelegd aan de betreffende zorginstellingen en openbaar gemaakt. Het iBMG heeft deze pilot geëvalueerd. De bruikbaarheid van mystery guests bleek in de pilot om een aantal redenen tegen te vallen. Zo heeft de mystery guest geen bevoegdheden

1
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.