Bruins krabbelt terug over seh en acute verloskunde Lelystad

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil in Lelystad een basisziekenhuis met acute verloskunde en seh. Maar in een Kamerdebat op 21 november moest hij toegeven dat dit streven waarschijnlijk niet lukt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Evean
Foto: VWS

Een Kamermeerderheid wil dat acute verloskunde en een volwaardige seh in Lelystad blijven. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil dat ook. Toch komt er hoogstwaarschijnlijk geen acute verloskunde en een volwaardige seh in Lelystad. De doorstartpartijen, St Jansdal in Harderwijk en het Antonius Ziekenhuis in Sneek, zien dat niet zitten. Dat hebben ze laten weten aan de curator en de minister, schrijft de minister aan de Kamer.
Er is nu al een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en kinderartsen. Om een volwaardige seh en acute verloskunde open te houden zijn er ook voorzieningen nodig, zoals een operatiekamer (OK),

1
1568

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. ” ‘Een puinhoop’, vindt PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen. ‘De minister leunt achterover en laat anderen het werk doen.’”
    FC: Het is het hele ministerie van VWS dat achterover leunt. Een quote uit het interview in De Volkskrant met Guusje ter Horst, scheidend KNGF-voorzitter, betreffende overleg over de onwillige houding van zorgverzekeraars:

    [quote]
    Ik had laatst een overleg op het ministerie, maar de ambtenaren daar hadden echt het pakje van de bescheidenheid aangetrokken. (Met lieflijke stem): ‘Wij gaan niet sturen, hoor! Oh nee, de zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten het samen doen.’
    [/quote]

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.