Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: ‘Minder ontslagen in thuiszorg’

Er gaan in de thuiszorg waarschijnlijk minder ontslagen vallen dan tot nu toe wordt aangenomen. Dat stelt staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS.

Bussemaker zei op het WMO-congres Vernieuwen, verbreden, verbinden dat er bij het Centrum Werk en Inkomen (CWI) 2200 ontslagen zijn aangemeld. “Dat zijn nog geen echte ontslagen. Er zijn op dit moment 178 ontslagen bekend bij het CWI.”

Belronde

Bussemaker baseert haar uitspraken op een belronde langs de 39 instellingen die een beroep doen op de subsidieregeling die is ingesteld om de gevolgen van de ontslagen op te vangen. Het ministerie wil die resultaten nog niet openbaar maken.

ActiZ en CNV zaaien onrust

Bussemaker vindt dat de brancheorganisatie voor verpleging en verzorging ActiZ en de vakbond CNV onrust creëren met hun schattingen van ontslagen door de invoering van de WMO. ActiZ denkt op basis van een enquête onder de eigen leden dat er 12.000 mensen hun baan gaan verliezen. De CNV komt op basis van een onderzoek van Prismant uit op zeker 30.000. “We moeten feiten en fictie scheiden. Laat de vakbonden en ActiZ ophouden met het noemen van aantallen die het imago van de sector geen goed doen.”

Lees het volledige verslag van het congres in de papieren Zorgvisie-nieuwsbrief die 9 november verschijnt. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

‘Ontslagen thuiszorg schaden imago sector’

‘Ontslagen Vierstroom roepen om landelijke oplossing’

Thuiszorg moet afslanken door WMO

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.