Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: ‘Mismanagement Amsterdam Thuiszorg niet belonen’

Redactie Zorgvisie
Slecht management door zorgbestuurders moet niet beloond worden met financiële steun. Dat stelt staatssecretaris Bussemaker van VWS vandaag in het Tweede Kamerdebat over het dreigende faillissement van Amsterdam Thuiszorg.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) studeert nog op de vraag of Amsterdam Thuiszorg wel of niet financieel ondersteund moet worden. De SP en PVV-fracties eisten van Bussemaker dat zij met geld over de brug moet komen om Amsterdam Thuiszorg te redden. Bussemaker stelt hierop dat de NZa alleen steun dient te bieden wanneer de continuïteit van zorg in gevaar is en niet wanneer zorginstellingen door slecht bestuur in de problemen zijn gekomen. Volgens de staatsecretaris zouden andere aanbieders, zoals Buurtzorg Nederland, de thuiszorg in Amsterdam kunnen overnemen en zo de continuïteit van zorg kunnen garanderen. Verder studeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op de mogelijke fusiemogelijkheden van Amsterdam Thuiszorg. Eind mei en begin juni zal bekend worden wat de uitkomsten zijn van de studies van de beide autoriteiten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Amsterdam Thuiszorg vraagt steun van NZa

Overname Amsterdam Thuiszorg in gevaar

NMa dwarsboomt fusie Amsterdam Thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.