Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker vraagt VNG om ‘reële’ tarieven Wmo

Redactie Zorgvisie
Staatssecretaris Jet Bussemaker betreurt het dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) geen oproep heeft gedaan om ‘reële’ tarieven voor de thuiszorg te bepleiten. Een woordvoerder van het ministerie voegt daar wel aan toe dat Bussemaker geen voorstander is van een minimumtarief.

De VNG liet Zorgvisie onlangs weten dat een dergelijke oproep aan haar leden overbodig is, omdat veel gemeenten al zijn begonnen met de aanbesteding. Volgens de woordvoerder van Bussemaker had de staatssecretaris echter afgesproken dat de vereniging die oproep wel zou doen. De VNG had de gemeenten moeten vragen om niet akkoord te gaan met de irreële tarieven die zorgaanbieders tot nog toe vaak accepteren. Het gaat dan om tarieven onder de kostprijs.

Minimumtarief thuiszorg

Vakbond Abvakabo FNV pleit wel voor een minimumtarief voor de thuiszorg. Vakbondbestuurder Charley Ramdas zei vorige week dat hij vreest voor een verdere verschraling van de thuiszorg en een toekomstige uitstroom van medewerkers. “En gemeenten houden miljoenen over aan de Wmo”, liet Ramdas weten.

Aanbestedingen Wmo

Tijdens de eerste aanbestedingsronde in 2007 werden vaak te lage tarieven afgesproken tussen gemeenten en zorgaanbieders. Op het ministerie van Volksgezondheid komen geluiden binnen dat er tijdens de huidige aanbestedingsronde hogere prijzen worden afgesproken. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Vakbond pleit voor minimumtarief Wmo

Salariskorting Vivium geldt niet voor verpleging

Gemeenten stellen ultimatum aan thuiszorg

Vivium eist loonoffer van thuiszorgmedewerkers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.