Buurtzorg en Menzis sluiten meerjarencontract van zeker 150 miljoen

Buurtzorg Nederland en zorgverzekeraar Menzis sluiten een meerjarencontract van 150 à 200 miljoen euro. De looptijd is drie jaar. Ze gaan samen inzetten op preventie, e-health, buurtnetwerken en zelfredzaamheid.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
directeur jos de blok buurtzorg nederland
Foto: Buurtzorg

Al twaalf jaar onderhandelt Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland, met dezelfde mensen bij Menzis over de zorginkoop. Die gesprekken hadden een vast patroon, waarin tarieven en zorgvolume de boventoon voerden. Als daarna het afgesproken omzetplafond werd overschreden, ontstond er gedoe. Dan betaalde Menzis een deel van de extra geleverde zorg niet uit. Of tegen tarieven die nauwelijks kostendekkend waren. Maar dit jaar is de zorginkoop totaal anders verlopen. Het resultaat is een uniek meerjarencontract tussen Buurtzorg en Menzis, op slechts zeven A4-tjes. ‘Voor het eerst bepalen inhoudelijke thema’s de inhoud van de gesprekken’, zegt Jos de

1
8065

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Mooi resultaat voor Buurtzorg. Mag ik er van uitgaan dat de werkwijze van Menzis voor alle aanbieders openstaat? De genoemde problematiek speelt alle aanbieders parten. En de genoemde uiwerking maakt het voor alle aanbieders mogelijk zich op preventie en vroegsignalering te richten. Uiteindelijk verdienen namelijk alle burgers deze vorm van zorg. Of wordt er opnieuw voor Buurtzorg een uitzondering gemaakt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.