Buurtzorg Nederland wil uitstel Wmo

Grote spelers in het zorgveld waaronder Buurtzorg Nederland, willen uitstel voor de invoering van de nieuwe Wmo in januari. Dat bleek vrijdag tijdens de hoorzitting over de nieuwe wet in de Tweede Kamer. De commissie bereidt zich met de hoorzitting voor op het Kamerdebat aanstaande donderdag met staatssecretaris Van Rijn over de transitie.
Buurtzorg Nederland wil uitstel Wmo

Nelleke Hoogendoorn van de succesvolle zorgaanbieder Buurtzorg Nederland is een van de afgevaardigden die afgelopen vrijdag de Vaste Kamercommissie van VWS informeerde over de nieuwe wet. Zoals vrijwel alle aanwezigen is zij het in principe eens met de grondbeginselen van de transitie. Toch vreest zij ongelukken, vooral door de enorme overlegstructuur die aan het ontstaan is rondom de invoering van de nieuwe wet.

Negatief advies

‘De ambtelijke drukte die nu losbarst, doet me denken aan de tijden voor het ontstaan van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)’, zegt Hoogendoorn. ‘Er is toen met veel geld een controleapparaat opgezet dat we nu

5
107

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.