Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carina Hilders wordt bijzonder hoogleraar ‘Medisch Leiderschap’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Carina Hilders is per 1 november bijzonder hoogleraar ‘Medisch Management en Leiderschap’ geworden aan het instituut Beleid & Management (iBMG) der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld door de Academie voor Medisch Specialisten. De Academie is een samenwerkingsverband tussen de Orde van Medisch Specialisten (OMS), de VvAA en iBMG.
Carina Hilders wordt bijzonder hoogleraar ‘Medisch Leiderschap’

Carina Hilders is gynaecoloog en directeur Medische Zaken in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Ze was voorzitter van de projectgroep Medisch Specialist 2015 vanuit de Orde van Medisch Specialisten. Hierbij is een visie ontwikkeld over de toekomst van de zorg en de rol van de medisch specialist. Het werk van de medisch specialist van de toekomst zal zich vooral richten op duurzame verbeteringen en waardecreatie voor patiënten. De leerstoel biedt de structuur voor kennisontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van effectiviteit van leiderschapsstijlen in relatie tot uitkomsten van zorg.

Leerstoel Medisch Management en Leiderschap

Vanuit iBMG, sectie Health Services Management & Organisation, zal onderzoek op het gebied van Medisch Management en Leiderschap worden geïnitieerd, waarbij wordt gemikt op nationale en internationale samenwerkingen. De onderzoeksresultaten zullen de activiteiten van de Academie voor Medisch Specialisten versterken. De kennis moet leiden tot implementatie en innovatie in de zorg.

Loopbaan Carina Hilders

Carina Hilders was eerder stafvoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis. Als medisch specialist richt zij zich op het bevorderen van optimale medische zorg voor de patiënt door de medische inhoud te verbinden met bestuurlijke, organisatorische, en financiële thema’s. De basis voor haar gedachtengoed werd gevormd bij de businessschool INSEAD. Verder is Hilders voorzitter van het project ‘verspilling in de zorg‘ in opdracht van het ministerie van VWS.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.