Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carint verliest slag om WMO

Carint/Reggeland is de grote yerliezer in de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in Twente. De zorgorganisatie verliest drie van de tien gemeenten waar zij nu huishoudelijke verzorging levert, en slaagde er evenmin in nieuwe te strikken.

Dat meldt de Twentsche Courant. Wat de gevolgen zijn voor personeel en de cliënten is nog onzeker. De vakbonden gaan acties organiseren.

Schoonmaak wint in Twente

De absolute winnaars zijn Livio in Enschede en Thuiszorg Noord-West Twente (TNWT) in Almelo. Livio enTNWT krijgen een contract in alle Twentse gemeenten die gisteren de knoop doorhakten. Maar ook de commerciële thuiszorgorganisatie Thuiszorg Service Nederland (TSN), grotendeels in handen van schoonmaakbedrijf Asito, pakt met een gunning in zes gemeenten een aanzienlijk deel van de markt.

Naar de rechter

De drie winnaars willen proberen de cliënten hun vertrouwde thuishulp te laten houden. Carint beraadt zich nog op juridische stappen. (Twentsche Courant)

Lees ook:

Vierstroom daagt Nieuwerkerk

Vakbonden eisen stop WMO-aanbestedingen

Schoonmaakreus neemt thuiszorg over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.