Casemanager dementie dreigt te verdwijnen

Hoewel iedereen de casemanager dementie een warm hart toedraagt, neemt langzaam maar zeker de reguliere wijkverpleegkundige zijn taken over. Op verschillende plekken in het land zijn al fikse wachtlijsten ontstaan voor casemanagement dementie.
thuiszorg400.jpg

In het mei-nummer van Zorgvisie magazine, dat vrijdag 29 april verschijnt, komen cliënten en casemanagers aan het woord over de teloorgang van het vak ‘casemanager dementie’. ‘In feite zou het heel eenvoudig moeten zijn om het aanbod van casemanagement dementie in stand te houden’, zegt Julie Meerveld van belangenvereniging Alzheimer Nederland. ‘Want er is keurig een aparte, wettelijke aanspraak wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet waar casemanagement onder valt. Met de diagnose Alzheimer heeft iedereen dus gewoon wettelijk recht op een casemanager.’ Het probleem is echter dat de casemanager als onderdeel van wijkverpleegkunde wordt ingekocht. Daardoor menen veel zorgaanbieders het werk

5
110

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.