Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catharina kiest voor HiX van ChipSoft

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft woensdag 3 augustus een contract afgesloten met softwareleverancier ChipSoft. De inspanningen zijn er op gericht om medio 2018 het elektronische patiëntendossier (EPD) HiX van ChipSoft in gebruik te nemen. In het contract is opgenomen dat als de voorgenomen fusie met de St. Anna Zorggroep een feit is, de twee ziekenhuizen het nieuwe EPD gezamenlijk implementeren.
chipsoft.jpg

‘HiX ondersteunt ons in het bereiken van onze ambities, waarin gegevensuitwisseling een prominente rol speelt. Daarbij is het een groot voordeel dat veel ziekenhuizen in onze regio voor HiX gekozen hebben’, aldus Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis. Het Catharina Ziekenhuis is als topklinisch ziekenhuis een belangrijk verwijscentrum voor patiënten met hart- en vaatziekten en kanker. ‘Uitwisseling van gegevens met ketenpartners, zoals bijvoorbeeld huisartsen en andere ziekenhuizen is daarom heel belangrijk. Dit systeem heeft zich op dat vlak al bewezen.’

HiX
Met de keuze voor HiX zet het ziekenhuis ook sterk in op patiëntparticipatie. ‘Patiënten krijgen straks een online portaal waarop zij zelf afspraken kunnen maken, vragenlijsten kunnen invullen en hun eigen medisch dossier kunnen raadplegen’, aldus Batenburg. Het nieuwe systeem maakt de planning van zorg efficiënter. Medische patiëntinformatie wordt vanuit één centrale plek beschikbaar gesteld aan de zorgprofessionals. Dit heeft een positief effect op de patiëntenzorg en de patiëntveiligheid.

Fusie St. Anna
Het Catharina Ziekenhuis wil met de St. Anna Zorggroep begin 2017 fusieplannen indienen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het contract met ChipSoft is volledig afgestemd op de verwachte fusie.

Dossier Epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.