Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Catherijne Knibbe benoemd tot hoogleraar Individuele Farmacotherapie

Mark van Dorresteijn
Catherijne Knibbe is benoemd tot bijzonder hoogleraar in de 'Grondslagen van de Individuele Farmacotherapie'. Dat meldt de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. Knibbe is werkzaam als staflid bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht, in de functie van ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog.
Catherijne Knibbe benoemd tot hoogleraar Individuele Farmacotherapie

De bijzondere leerstoel ‘Grondslagen van de Individuele Farmacotherapie’ is door het St. Antonius Ziekenhuis ingesteld. Dr. Knibbe richt zich in haar leeropdracht op het ontwikkelen van doseeradviezen van medicatie voor speciale patiëntengroepen. Te denken valt aan kritisch zieke patiënten, patiënten met ernstig overgewicht en kinderen.

LACDR

De leerstoel is gevestigd bij het Leiden-Amsterdam Center for Drug Research (LACDR) van de Leidse Universiteit. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdelingen Anesthesiologie/Intensive Care en Chirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis alsmede met de afdeling Kinder Intensive Care van het Erasmus MC/Sophia in Rotterdam. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.