Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CBP: ‘Geen risico’s aan doorstart EPD’

Mark van Dorresteijn
Aan een doorstart van het elektronisch patiëntendossier (EPD) kleven geen bijzondere risico’s voor de veiligheid en privacy van patiënten. Dat concludeert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) in een brief.
CBP: ‘Geen risico’s aan doorstart EPD’

Het CBP wijst er wel op dat deze conclusie slechts een beoordeling is van het doorstartmodel en nog niets zegt over de praktijk. Onder meer vanwege de gevoeligheid van de gegevens blijft het CBP het landelijk EPD nauwgezet volgen.

Doorstart

Huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) werden het in december alsnog eens over een doorstart van het EPD, zonder betrokkenheid van de overheid. De organisaties hebben een Vereniging van Zorgaanbieders opgericht, waaraan het advies van het CBP in eerste instantie was gericht. Eerder liep het overleg over het EPD nog vast. Maar op verzoek van de Tweede Kamer riep Schippers op om weer om de tafel te gaan. Schippers – die dus niet is betrokken bij de plannen – heeft wel 2 miljoen euro vrijgemaakt om regie en zeggenschap van de patiënten vorm te geven.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP – Koen Suyk )

Lees meer:

CBP-brief over het EPD (PDF)

Lees ook:

Senaat keurt ook nieuwe EPD-voorstel af

Parlementair onderzoek naar falen EPD in 2012

Kamer tegen verplichte aansluiting huisartsen op LSP

Analyse: Wie redt het LSP?

1 REACTIE

  1. Deze uitsoraak betekent mijns inziens dat regionale samenwerkingsverbanden die dit model 1:1 (gaan) hanteren dus ook geen veiligheids en/of privacy risico’s lopen. En dat is goed nieuws voor de regio’s ! Regio’s die dat model volgen zijn dus niet “illegaal” bezig.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.