Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA-fractie Eerste Kamer niet tegen epd

Mark van Dorresteijn
De Eerste Kamer-fractie van het CDA is helemaal niet tegen het landelijk epd. Dat zegt CDA-Kamerlid en woordvoerder Hans Franken. Franken is boos op de journaliste van De Pers die volgens hem ten onrechte de indruk heeft gewekt dat het CDA zich tegen het wetsvoorstel van zijn eigen minister zou keren.
CDA-fractie Eerste Kamer niet tegen epd

Volgens Franken willen verschillende fracties in de Eerste Kamer dat de epd-wet nog voor de verkiezingen wordt behandeld zodat ze minister Klink, die hoog op de verkiezingslijst van het CDA staat, een “zeperd” kunnen bezorgen.

Uitstel behandeling

Klink heeft de Eerste Kamer per brief (pdf) om drie maanden uitstel van de behandeling gevraagd omdat hij het wetsvoorstel op een aantal punten nog wil wijzigen en omdat hij meer tijd nodig heeft om de vragen van de Eerste Kamer te kunnen beantwoorden.

Politiek bloed

Een meerderheid van de Eerste Kamer wil echter dat de behandeling van het wetsvoorstel op 1 juni doorgaat, aldus Franken. “Er moet politiek bloed vloeien.” De CDA-senator heeft nog wel weten te bereiken dat het waarschijnlijk een procedurele vergadering wordt, wat betekent dat er niet gestemd zal worden.

Invoering vanuit de regio

Franken benadrukt nog eens dat hij zeker niet tegen het landelijk epd is. “Ik ben wel vanaf het begin kritisch geweest en ik vind ook dat er bij de invoering moet worden uitgegaan van de regio. Maar landelijke communicatie via het landelijk schakelpunt (LSP) moet mogelijk blijven.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Meerderheid Eerste Kamer tegen landelijk epd

‘Ondanks lek is EPD veiliger dan papieren dossier’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.