Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Centraalzorg Vallei & Heuvelrug onder verscherpt toezicht

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Centraalzorg Vallei & Heuvelrug, locatie Plus Wonen in Leusden onder verscherpt toezicht gesteld.
Centraalzorg Vallei & Heuvelrug onder verscherpt toezicht
Foto: IGZ

Reden voor het verscherpt toezicht is een conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en het bestuur van wooncomplex Plus Wonen. Volgens de inspectie is dat een mogelijk risico voor de veiligheid en kwaliteit van zorg.

Problemen

Eind april 2013 bracht de inspectie een bezoek aan Plus Wonen, een woon-zorgcomplex voor jong volwassenen met schizofrenie of aanverwante stoornissen. Centraalzorg Vallei & Heuvelrug levert de zorg in dit wooncomplex. Het inspectiebezoek maakte onderdeel uit van het toezicht op nieuwe instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens het bezoek constateerde de inspectie dat zorgdossiers niet op orde waren. Ook vindt de inspectie het voortdurende conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en het bestuur van wooncomplex Plus Wonen een mogelijk risico voor de zorg.

Mediator

Dit was voor de IGZ aanleiding om voor drie maanden verscherpt toezicht in te stellen op de zorg die Centraalzorg Vallei & Heuvelrug levert op locatie Plus Wonen in Leusden. De IGZ verwacht dat het bestuur van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en het bestuur van Plus Wonen in deze periode door middel van een mediator het conflict beëindigen. Daarnaast eist de IGZ dat de zorgdossiers volgens de geldende richtlijnen en normen worden ingericht. De inspectie zal dit toetsen met onaangekondigde bezoeken.

Verbeteringen zorgdossiers

Centraalzorg laat weten dat het signaleringsplan en het persoonlijk ontwikkelingsplan in de dossiers van cliënten inmiddels op orde is. Daarbij is besloten om medicatiepaspoorten bij de apotheek aan te vragen en dat deze zullen worden toegevoegd aan de dossiers. Tevens is een actuele deellijst in combinatie met bijsluiters en farmaceutisch kompas opgenomen in de dossiers.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.