Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Centrum voor Parkinson in Noord-Nederland

Redacteur Zorgvisie
Het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen openen in mei een specialistisch centrum voor mensen met de ziekte van Parkinson. In dit Punt voor Parkinson zullen polibezoeken plaatsvinden en kunnen patiënten klinisch worden opgenomen.
Parkinson400.jpg
Fotolia

De zorginstellingen willen van het Punt voor Parkinson in de Maartenshof van Zorggroep Groningen één centrum maken voor geïntegreerde, multidisciplinaire behandeling van de ziekte. Het doel van de drie partijen is om patiënten in Noord-Nederland betere zorg te bieden tegen gelijkblijvende of lagere kosten. Ze bundelen hun kennis om problemen waar patiënten in het dagelijks leven tegenaan lopen op te lossen, zodat ze thuis goed kunnen functioneren. Daarbij kunnen wetenschappers in het centrum onderzoek doen naar het verloop van de ziekte en de effecten van medicatie, behandelingen en hulpmiddelen.

Parkinson-zorgnetwerk
Het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen denken dat het voor patiënten beter is als alle zorg op één locatie te vinden is, omdat de lijnen tussen de behandelaars dan korter zijn. Naast de drie initiatiefnemers van het Punt voor Parkinson, is ook de Parkinson Verenging betrokken bij het centrum en sluit het aan op ParkinsonNet en het Parkinson Platform Noord-Nederland. In het noorden van het land wordt nog hard gewerkt aan de vorming van een Parkinson-zorgnetwerk. Hierin werken huisartsen, artsen, thuiszorg, apothekers, medici en verpleegkundigen van verpleeg- en verzorgingshuizen en ziekenhuizen samen.

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.