Cerner ziet kansen op Benelux-markt

Cerner wil met het zorg-ict portfolio een grote slag slaan op de Benelux-markt. ‘We zijn goed voorbereid en maken grote kans om gekozen te worden in de selectietrajecten’, vertelt Cor Rumping, General Manager Cerner Benelux, in het novembernummer van Zorgvisie magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cerner ziet kansen op Benelux-markt
Foto: iStock

’s Werelds grootste zorg-ictbedrijf Cerner zet in februari 2015 een grote stap richting de Europese markt door de IT-tak – health services – van Siemens over te nemen. Cerner is op dat moment al volop actief in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar heeft daarbuiten geen voet aan de grond in Europa. Met de overname is een bedrag van 1,3 miljard gemoeid. Hiermee krijgt het Amerikaanse bedrijf direct toegang tot diverse lokale Siemens-vestigingen in onder andere Duitsland, Spanje, Scandinavië en de Benelux.

Benelux-markt

Hoe serieus Cerner de Benelux-markt neemt, blijkt volgens Rumping uit het feit dat Cerner nog nooit een

1
457

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Leuk al die Amerikaanse bedrijven in Nederland. Cerner kan zelf wel kansen zien, maar een Amerikaans IT Healthcare bedrijf is een tikkende tijdbom. Privacy?! Er is nog steeds géén nieuw contract tussen Europa en Amerika over veilig dataverkeer, maar al zou die er komen dan nog heeft de Amerikaanse Overheid ten alle tijden het recht om onze patient gegevens in te zien/gebruiken.
    Er hoeft maar één onderzoekend tv programma hier onderzoek over te doen en ze kunnen inpakken, tevens de zorginstellingen hebben miljoenen schade omdat ze een nieuw systeem moeten kopen.
    Of een patient gaat brutaal worden en vraagt wat er met zijn gegevens gebeurd.
    Te weinig keus denk ik zomaar op de zorg-markt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.