Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Certe diagnostiek en Izore mogen fuseren

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Stichting Certe Medische Diagnostiek en Advies in Groningen en de Stichting Izore in Leeuwarden mogen fuseren.
certe en izore.gif

Dat heeft de ACM besloten.

ACM

De ACM concludeert dat er weinig concurrentie is tussen deze twee ondernemingen omdat ze in verschillende werkgebieden actief zijn. Er blijven voor afnemers voldoende andere laboratoria over. Ook de zorgverzekeraars en ziekenhuizen blijven voldoende mogelijkheden houden om goede afspraken te maken over prijs en kwaliteit.

Certe

Certe biedt medische microbiologie, klinische chemie, antistollingszorg (trombosedienst) en functiediagnostiek aan. Certe is primair actief in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Certe verricht medisch microbiologische laboratoriumdiagnostiek en zorgverlening voor zowel de eerstelijn en care-sector als de tweedelijn. Voor de tweedelijn werkt Certe met servicedesks in verschillende ziekenhuizen.

Izore

Izore verricht medisch microbiologische laboratoriumdiagnostiek en zorgverlening voor zowel de eerste lijn en care-sector als de tweede lijn. Izore is gevestigd op één locatie in Leeuwarden en actief in de provincie Friesland en de Noordoostpolder. Daarnaast bestaan in een aantal ziekenhuizen zogeheten ‘Izore Service Desks’, waar relatiebeheerders van Izore fungeren als aanspreekpunt voor ziekenhuismedewerkers die vragen hebben over de aanvraag van diagnostiek.

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.