Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

CG-Raad wil basisregeling tegen achteruitgang chronisch zieken

Redacteur Zorg+Welzijn
Chronisch zieken en gehandicapten zullen volgend jaar tussen 400 en 1900 euro per jaar aan inkomen inleveren. Dat komt door afschaffing van verschillende financiële tegemoetkomingen voor deze groep. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG.
CG-Raad wil basisregeling tegen achteruitgang chronisch zieken
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

Het kabinet schaft in 2014

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Dit is voor ons beiden de genadeslag. Beiden zijn chronisch ziek, waarvan 1 partner autistisch is en ME/CVS heeft. De andere PTD CRPS aan 4 ledematen. Regulier uitbehandeld en door alternatieve behandelingen en homeopathische medicijnen kan in ieder geval 1 persoon (die afgekeurd zou worden) aan het werk blijven (in Nederland) en blijft het leven een beetje leefbaar. Belasting wordt betaald in Nederland evenals de aangifte.
   Doordat er aftrek was voor de kosten die niet worden vergoed (specialist en huisarts schrijven voor en zien vooruitgang) is het leven nog draaglijk en
   kan er dagelijks geleefd worden met minder pijn en iets meer energie.
   Vallen de aftrekposten weg dan zal het werken niet meer kunnen, omdat
   de kosten te hoog worden om het zelf te kunnen dragen en het leven verliest een pak aan kwaliteit. We wonen al jaren net over de grens (ca. 4 km) en kunnen niet naar een nederlandse gemeente voor het een of ander als compensatie.
   Eventuele terugkeer is wel een optie, maar de huizen brengen hier in de buurt echt niet veel op momenteel en blijf je zitten met een restschuld voor de rest van je leven.
   Huis is 2 jaar geleden aangepast omdat degene met PTD geen trappen meer kon lopen enz.
   Ik begrijp dat we niet de enige mensen zijn die hier tegenaan lopen, maar
   we weten het gewoon niet meer als dit alles zal doorgaan.
   Je doet je best om in ieder geval 1 persoon aan het werk te houden, maar op deze manier zal ook dat niet meer lukken.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat er nu weer gebeurt is inherent aan ‘het systeem’. Aanpassen, bezuinigen en compenseren. Compensatie aanpassen, minder ontvangen, afpakken van wat je zou krijgen. Het is aan de orde van de dag. Op de schop heet het fraai. Ik benijd overigens geen van de politici. Goede tijden, slechte tijden. Vette en Magere jaren. Wat je af moet staan, krijg je nooit meer terug. Het enige ‘eerlijke’ is de aanpassing die iedereen treft. Daarom is de BTW verhoging nog de beste methode (geweest?).

  4. Waar gaat dit heen. Mijn ouders en zovele anderen hebben gestreden na de oorlog dit land en voorzieningen op te bouwen voor iedereen die het minder heeft. Ja toen de zorgverzekering inkomens afhankelijk zou worden wisten de VVD (de Rijken) niet hoe gauw het terug gedraaid moest worden. Maar nu met de WVG enz ga maar door dat moeten we dan maar uitzoeken.Vroeger was ik lid van de PVDA meegekregen van huis uit. Maar de PVDA moet zich schamen. Niet voor niets dat er leden van de tweede kamer verder bedanken. Die hebben door waar de PVDA nu voor staat. Meeloper met de VVD. Hoop dat we niet aan het kortste eind trekken. Gelukkig dat er nog organisatisch zijn die voor de chronisch zieken en gehandicapten opkomen. Want nogmaals van de PVDA,VVD En niet vergeten de Gemeente(geld dat er voor beschikbaar is wordt niet geoormerkt) moet je het niet hebben.

  5. De mensen met hoge en zeer hoge inkomens protesteren tegen wat belastingverhoging. Die mag dan van de VVD, net als de inkomensafhankelijke zorgpremie, ook weer niet doorgaan. Leest het overzicht in de Volkskrant van vandaag betr. De inkomensachteruitgang in %. Waarom gaan juist de chronisch zieken en gehandicapten met al een laag tot minimaal inkomen er het meest op achteruit? Is dit het beleid van een kabinet met de PvdA??? Misschien kun je de mensen een pilletje geven, dan kosten ze helemaal niets meer, nu gaan ze heel langzaam dood aan hun ziekte en hun armoe!

  6. schandalig beleid ik heb gevochten voor mijn leven.
   Ik mocht een zeer ernstige ziekte keelkanker overleven.
   Dit kabinet is bezig met zijn beleid om me te wurgen!
   Dit nou Nederland……….hup rijken laten we nog rijker worden de rest barsten maar! Ik hoop op een zeer spoedig burg opstand anders zal het zker uitmonden in een burger oorlog tussen de rijken en de armen!!

  7. Elke keer lees ik de zin: wij als overheid geven binnen de zorg de nodige miljoenen (wellicht miljarden) en de verpleeg en zorginstellingen en nu ook de gemeenten mogen dat NAAR EIGEN INZICHT AANWENDEN.
   En dat nu is precies waarom de zorginstellingen — en over een tijd ook de zorgunit binnen de gemeenten — zo’n verdomd slechte naam hebben als het gaat over ZORGVERLENING OF ZORGONDERSTEUNING (WMO en dergelijke).
   Als bijv de gemeente een aparte zorgtak, met opleidingen en hoge salarissen, gaat optuigen, gaat het geld niet naar degene die zorg nodig heeft, maar — ZOALS HET AL HEEL LANG GAAT IN DE ZORG — voor een groot deel naar het logge, omvangrijke en geldverslindende instituut DAAROMHEEN.
   Het niveau van onze leiders en de bekendheid met de zorg is helaas niet zo hoog dat ze dat door hebben en daarom vermeld ik het hier.

  8. Dat is dodelijk voor zieken.
   Velen zullen zonder huishoudelijke hulp komen.
   Als dat door gaat ga ik uit het ziekenfonds.
   Net als illegalen die krijgen ook alles/
   Zieken worden ter dood veroordeeld
   Klaar gemaakt om een snelle dood te gemoed te gaan.
   En hopen dat de eerste kamer meer hersens heeft.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.