Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

CG-raad wil hackers EPD laten kraken

Annelies Vermeulen
De CG-Raad, de belangenorganisatie van gehandicapten en chronisch zieken, wil hackers inschakelen om het elektronisch patiëntendossier te kraken. De raad heeft minister Klink van Volksgezondheid hier gisteren toestemming voor gevraagd.
CG-raad wil hackers EPD laten kraken

Omdat er veel twijfel is over de veiligheid van het EPD ligt de invoering van het project al enige tijd stil. De CG-raad wil de impasse nu doorbreken. Als de hackers het systeem niet kunnen kraken, kan het vertrouwen in het elektronisch patiëntendossier weer groeien, hoopt de organisatie. De CG-Raad is in principe voorstander van het elektronisch patiëntendossier, mits de veiligheid goed is geregeld. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Klink bericht Tweede Kamer over voortgang EPD

Landelijk EPD voorlopig niet via internet beschikbaar

Nivel: Vooral zorgbehoeftigen zijn tegen EPD

3 REACTIES

  1. Beveiligingsproblemen in het systeem zijn op te lossen. Het organisatorische beveiligingsprobleem is veel groter. Een arts in dienst van een verzekeringsmaatschappij of uitkeringsinstantie is in de eerste plaats werknemer. Deze is niet onafhankelijk. Ik heb er geen vertrouwen in dat mijn gegevens niet misbruikt worden zodra er geld mee gemoeid gaat. De belangen voor verzekeraars e.d. zijn te groot om er op te vetrouwen dat ze in goede handen zijn. Hier is geen hackerstest tegen bestand.

  2. Lees alle reacties
  3. @Hansje het is juist erg goed om beveiligingsexperts/hackers naar een dergelijk systeem te laten kijken: op deze manier vind je in een vroeg stadium beveiligingsproblemen en kun je hier actie op ondernemen.
    Er zijn trouwens bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd (vaak met een hackers-verleden), het zijn dus geen schimmige lieden die je naar je systemen laat kijken.

  4. Kun je nagaan, hoe gezagsgetrouw wij Nederlanders zijn. We vragen toestemming om de boel te gaan kraken!! Ik heb veel belang bij een EPD, maar heb toch tegen gestemd. Juist OMDAT het niet goed beveiligd is. Als mijn verzekeringsarts erin kan en mijn UWVarts, nee, waar blijft dan miijn privacy.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.