Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Charles Laurey gaat Meavita leiden

Charles Laurey gaat 1 oktober aan de slag als bestuursvoorzitter bij Meavita Nederland, de tweede thuiszorgorganisatie van Nederland.
Charles Laurey gaat Meavita leiden

Laurey is nu nog werkzaam bij Vierstroomzorgring in Gouda en Zoetermeer.

Ingrijpen door Wmo

Zijn reorganisatie van de thuiszorg in 2007 trok landelijk de aandacht van politiek en media, omdat daarbij ontslag dreigde voor 1000 medewerkers. De reorganisatie was noodzakelijk doordat thuiszorgorganisaties door de invoering van de Wmo te duur personeel in dienst hadden, verklaarde Laurey vorig jaar in Zorgvisie. Hij bracht de thuiszorg onder in een aparte bv om de kosten omlaag te brengen. Uiteindelijk moesten honderden mensen vertrekken en konden circa 200 medewerkers aan de slag bij de thuiszorg BV.

Meavita Nederland verliest anderhalf miljoen per maand

Ook bij Meavita Nederland staat Laurey een zware klus te wachten. De tweede thuiszorgorganisatie van Nederland (omzet 167 miljoen in 2006) kondigde vorige week een cliëntenstop af, omdat het budget voor 2008 bij de werkmaatschappijen Thuiszorg Groningen en Sensire in Gelderland nu al op is. Meavita leed vorig jaar een verlies van 13 miljoen euro en zonder ingrijpen dreigt dat dit jaar weer een miljoenenverlies van twee cijfers voor de komma. De organisatie leidt maandelijks 1,5 miljoen euro verlies.

Thuiszorg regionaal verankeren

Laurey wil nog niet precies aangeven hoe hij de organisatie in rustiger vaarwater wil krijgen. “De bedrijfstak gaat me zeer aan het hart. De cijfers van PWC tonen aan dat de hele thuiszorg het nu zeer moeilijk heeft. Grootschaligheid is de enige oplossing om de kosten omlaag te brengen. maar ik vind wel dat de werkmaatschappijen goed regionaal verankerd moeten zijn.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.