Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chirurgen Maasziekenhuis Pantein onder supervisie aan het werk

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De twee chirurgen uit het Maasziekenhuis Pantein die op non actief waren gesteld, zijn gisteren weer aan de slag gegaan. De raad van bestuur van het Boxmeerse ziekenhuis houdt toezicht op hen.
Chirurgen Maasziekenhuis Pantein onder supervisie aan het werk

Op last van het Scheidsgerecht, dat vorige week uitspraak deed, moest het ziekenhuis de op non-actiefstelling binnen vijf dagen opheffen. In 2006 lag de maatschap chirurgie ook al onder vuur. Toen zijn drie van de vijf chirurgen met ruzie vertrokken.

Samenwerkingsproblemen

De raad van bestuur ontzegde twee van de vijf chirurgen van de maatschap chirurgie op 4 april de toegang tot het ziekenhuis. Het bestuur had na onderzoek geconstateerd dat er sprake van van in- en externe samenwerkingsproblemen. Drie chirurgen uit het UMC St. Radboud in Nijmegen hebben de afgelopen maand waargenomen. Met het UMC St. Radboud bestaat al een langer een samenwerkingsverband.

Problemen niet opgelost

Het ziekenhuis wil geen namen noemen, maar het zou gaan om de chirurgen Agnes Meersman en Glen Husada. Deze zijn zelf niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis staan hun medische vaardigheden niet ter discussie maar liggen de problemen op het samenwerkingsvlak. “De problemen zijn nog niet opgelost, daarom zal de raad van bestuur de komende maanden extra toezien op adequate dienstverlening van de maatschap chirurgie”, zegt een woordvoerder. De raad van bestuur bekijkt op dit moment of er nog extra toezicht mogelijk is door een of meer externen.

Opzegging toelating

De raad van bestuur zegt verrast te zijn door de uitkomst van het kortgeding. Volgens hen heeft de meerderheid van de medische staf aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is. Het scheidsgerecht zou de problematiek onderschrijven, maar vindt dit objectief onvoldoende vastgesteld. De uitspraak van het Scheidsgerecht is niet openbaar gemaakt. Het ziekenhuis geeft geen inzage. De betrokken chirurgen zijn niet bereikbaar voor een reactie. Ondertussen handhaaft het Maasziekenhuis de opzegging van de toelating. Het ziekenhuis is nu gehouden aan de contractuele opzegperiode van zes maanden.

Lees meer:

Twee chirurgen Maasziekenhuis Pantein op non-actief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.