Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Chirurgen Maasziekenhuis Pantein weer aan het werk

Twee chirurgen van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer die op non-actief zijn gezet, mogen binnen 5 dagen weer aan het werk. Ze hebben dat afgedwongen via een kort geding bij het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg dat woensdag uitspraak heeft gedaan.
Chirurgen Maasziekenhuis Pantein weer aan het werk

Het duo werd een maand geleden op non-actief gezet omdat er een samenwerkingsprobleem was tussen de maatschap chirurgie en in- en externe partijen.

Objectief onvoldoende vastgesteld

De raad van bestuur van het ziekenhuis laat in een reactie weten verrast te zijn door de uitspraak van het Scheidsgerecht. ‘De meerderheid van de betrokken vakgroepen van andere specialisten heeft aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is. Het Scheidsgerecht erkent de problematiek maar vindt dit objectief onvoldoende vastgesteld.’

Maatregelen

De raad van bestuur van het ziekenhuis gaat op korte termijn in overleg met het bestuur van de medische staf over maatregelen die nu nodig zijn voor medewerkers, de medische professionals en de dienstverlening. ‘In de komende zes maanden zal duidelijk worden welke definitieve maatregel van kracht wordt om het samenwerkingsprobleem op te lossen. Gedurende deze periode zal de patiëntenzorg op een zeer goede wijze gewaarborgd worden met eigen specialisten en extra inzet van waarnemers binnen de vakgroep Chirurgie’, aldus de raad van bestuur. Deze waarnemers zijn specialisten afkomstig van het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud. Zij blijven de komende tijd aan het werk in het Boxmeerse ziekenhuis.
ANP – Lotte Maas

Lees meer

Twee chirurgen Maasziekenhuis Pantein op non-actief
Maasziekenhuis Pantein lanceert eigen EPD
VieCuri klaar voor concurrentie Maasziekenhuis

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.