Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CIZ- directeur Robbert Huijsman gaat naar Achmea

Eindredacteur
Robbert Huijsman (49), de huidige directeur van het Centrum Indicatiestelling Zorg, wordt seniormanager bij zorgverzekeraar Achmea. Hij gaat zich bezighouden met kwaliteit en innovatie bij het bedrijfsonderdeel Zorginkoop.
CIZ- directeur Robbert Huijsman gaat naar Achmea

Zijn afdeling heeft als opdracht het tot stand brengen van zorgverbeteringen. Huijsman is sinds twee jaar werkzaam bij het CIZ. Daarvoor was hij twee jaar directeur bij Zorg Consult Nederland en voorafgaand daaraan twee jaar programmadirecteur bij het instituut Beleid en Management van het ErasmusMC. Huijsman is tevens parttime hoogleraar in (keten)zorgmanagement.

Patrick Edgar

De nieuwe seniormanager Zorginkoop eerste lijn is Patrick Edgar (52). Hij wordt verantwoordelijk voor de inkoop van zorg op het gebied van onder andere huisartsen, fysiotherapie, farmacie, geboortezorg en mondzorg. Hij ging na zijn onvrijwillig vertrek als bestuurder van het Westfries Gasthuis in Hoorn in oktober 2009 aan de slag als programmamanager oncologische zorg in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Edgar was ook hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Volksgezondheid en algemeen directeur bij de Orde van Medisch Specialisten.

Zorginkoop tweedelijn en care

Seniormanager Zorginkoop tweedelijnszorg wordt Olivier Gerrits (37). Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van medisch-specialistische zorg en geestelijke gezondheidszorg. Gerrits is nu waarnemend directeur Zorginkoop van Achmea Zorg. De huidige directeur Zorgkantoren en plaatsvervangend directeur Zorg & AWBZ bij Agis Zorgverzekeringen, Rieta van Staalduine (57) wordt seniormanager Care inkoop & beleid. Joop Vogt (61), voormalig Agis-directeur, blijft verantwoordelijk voor de Pilot Stedelijke aanpak Utrecht en Almere.

Nieuwe divisie

De vijf seniormanagers gaan werken bij de nieuwe divisie Zorg en Gezondheid die is opgezet na de fusie tussen Agis en Achmea. Organisatorisch vallen zij onder de directeur Zorginkoop, Marjolein Verstappen. Verstappen is tevens vice voorzitter van de divisie. De benoemingen gaan in op 1 juli, Huijsman begint op 18 juli. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.