Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CIZ in Waardenland indiceert begeleiding niet meer

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) in de regio Waardenland is nu al gestopt met de indicatie van ondersteunende begeleiding voor mensen met een beginnende dementie. Dat schrijft belangenorganisatie Alzheimer Nederland op haar site. Staatssecretaris Bussemaker heeft gisteren toegezegd de situatie in Waardenland te laten onderzoeken.
CIZ in Waardenland indiceert begeleiding niet meer

Volgens Alzheimer Nederland loopt het CIZ in de regio Waardenland al vooruit op de pakketmaatregelen AWBZ voor 2009. Bij die bezuiniging zal voor alle mensen met een indicatie begeleiding worden bekeken of zij daar recht op blijven houden. Alleen mensen met ‘ernstig regieverlies’ krijgen begeleiding dan nog uit de AWBZ-pot betaald. In oktober heeft Alzheimer Nederland signalen opgevangen dat indicatiestellers al een voorschot hebben genomen op deze maatregel. Mensen met beginnende dementie in de regio kregen deelname aan gespreksgroepen, beroep op een casemanager of bezoek aan een ontmoetingscentrum niet meer vergoed. Alzheimer Nederland maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling.

Staatssecretaris Bussemaker

Staatssecretaris Bussemaker zei gisteren op het debat over de pakketmaatregelen toe de beschuldigingen van Alzheimer Nederland te laten onderzoeken. “Het is duidelijk niet de bedoeling dat het CIZ geen indicaties ondersteunende begeleiding meer afgeeft”, aldus Bussemaker. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Kosten op begeleiding ouderen duur’

Bezuinigingen in de AWBZ worden niet uitgesteld

Bezuiniging op AWBZ wordt nergens opgevangen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.