Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Claudia Zuiderwijk wordt bestuurder ProRail

Mark van Dorresteijn
Claudia Zuiderwijk wordt per 5 januari 2011 benoemd tot tijdelijk bestuurder van spoorbeheerder ProRail. Zij vervangt daarmee Bert Klerk. Hij verlaat de organisatie vanwege gezondheidsredenen. Klerk zegt door zijn ziekte niet langer de maximale inzet te kunnen leveren.
Claudia Zuiderwijk wordt bestuurder ProRail

Op dit moment is Zuiderwijk lid van de raad van commissarissen van ProRail. Zij ruilt deze post in voor de functie van bestuurder. De spoorbeheerder laat weten dat er nog geen duidelijkheid is over de definitieve opvolging van Bert Klerk.

Carrière

Zuiderwijk stopte halverwege 2010 als bestuursvoorzitter van de Tergooiziekenhuizen. Zij was daar zeven jaar voorzitter. In 2008 werd Zuiderwijk uitgeroepen tot Zorgmanager van het Jaar. De jury noemde haar een bevlogen, creatieve, onconventionele en ambitieuze bestuurder. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zuiderwijk niet aan de slag voor Balkenende-norm

Claudia Zuiderwijk verlaat Tergooiziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Gezien de reacties ben ik het volledig eens met de stellingname van de heer of mevrouw Dalmijn. Een open en eerlijke discussie kan alleen plaatsvinden zonder anonimiteit! Wel lekker makkelijk om zo statements te maken! Ik weet niet de ins-en-outs en moet afgaan op informatie uit de wandelgangen en de Pers. Niet echt de basis om gefundeerde uitspraken te doen. Daar onthoud ik me dan ook van!

 3. Een mooi voorbeeld van de “meeuwen-mentaliteit” van deze ‘bestuurder’: met veel herrie aan komen vliegen, de boel onderschijten en weer weg wezen. Ongelofelijk dat dergelijke mensen altijd bij gebrek aan gewicht weer ergens komen bovendrijven. Oh ja, en succes gewenst namens alle medewerkers van Tergooi die dankzij jouw (wan)beleid het veld mogen ruimen!

 4. Na de Tergooi Ziekenhuizen te hebben achtergelaten met 7 miljoen tekort, en bij het GVB niet onder de 3 ton te willen beginnen,
  staat ons vast het e.e.a van mevr. Zuiderwijk bij Pro Rail te
  wachten. Een troost, slechter kan
  het bij Pro Rail toch bijna niet gaan.

 5. Wetende dat dit forum een open bron is, dat een ieder mag denken wat hem of haar goed dunkt, en dit onder omstandigheden zelfs mag schrijven; meen ik er goed aan te doen een aantal van mijn collega scribenten te waarschuwen. U vaart allen onder anonieme vlag, een fenomeen dat ik verafschuw, om vervolgens anderen op afstand te kwalificeren als megalomane, incompetente graaiers en onnutte bestuurders. Dat is kwetsend en imago beschadigend. En daarmee niet zonder risico.
  Ook is het onaangenaam voor Zorgvisie, zij bieden ons de gelegenheid om met elkaar over inhoud, visie en ontwikkelingen te communiceren. En dus zijn ook zij kwetsbaar. Ik wil een ieder dan ook vragen, reageer met fatsoen en hoofd en niet met uw darmen.
  Rest mij niet anders dan u en de uwen een gezegend 2011 te wensen.

 6. Beste mensen, ik zou zorgen dat je niet met de trein op reis hoeft de komende tijd want het wordt een nog groter puinzooi op het spoor als deze megalomane bestuurder en graaier de baas wordt van Prorail. Kijk maar wat zij in Tergooiziekenhuizen heeft aangericht waar zij overigens niet zelf is vertrokken maar gewoon ontslagen omdat het vertrouwen in haar is opgezegd door de medische staf.

 7. Schandalig dat Zuiderwijk nu weer een interim klusje mag klaren. Terwijl ze bij de Tergooiziekenhuizen met haastige spoed is vertrokken vanwege financieel wanbeleid
  Weten we in iedergeval wat ons bij Prorail te wachten staat. Verder, aan alleen een gepassioneerde bestuurder hebben we niets. Ze moet ook ondernemersgericht en verantwoordelijk zijn. Daarnaast was ze toch niet zo sterk analytisch, want anders hadden de Tergooiziekenhuizen er nu wel beter voor gestaan!
  Zeker weer vriendjes politiek.

 8. Wellicht verdient het voor sommige anonimi aanbeveling eerst de fundatie van hun betoog eens te toetsen. Wij kennen Mevrouw Zuiderwijk als een gepassioneerde, sterk analytische bestuurder die ook intellectueel haar mannetje staat. Laat ons niet vervallen in iets dat zo typisch Nederlands is; Vandaag heilig morgen tegen het hout gespijkerd. Wij wensen haar en de heer Klerk veel succes, sterkte en wijsheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.