Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV bereikt cao-akkoord gehandicaptenzorg

CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties in de gehandicaptenzorg VGN en MEE hebben een cao-akkoord bereikt. Dat heeft Leon Vincken, onderhandelaar namens CNV, meegedeeld.

In onderhandelingen die donderdagavond werd afgerond zijn afspraken gemaakt over een loonstijging van 3 procent en de mogelijkheid door te onderhandelen over een cao waarin individuele werknemers zeggenschap krijgen over hun arbeidsvoorwaarden . “Werknemers zouden dan zelf keuzes kunnen maken op het gebied van verlof, levensloopregeling en scholing”, aldus Vincken. De looptijd van de cao is van 1 januari 2009 tot 1 maart 2010.

Andere bonden

CNV Publieke Zaak roept de bonden Abvakabo FNV, NU’91 en FBZ het akkoord ook te ondertekenen. Deze zeggen echter dat het cao-akkoord ‘ruimte creëert voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg’. De drie vakbonden voelen zich naar eigen zeggen buitenspel gezet in de onderhandelingen. (ANP)

Lees ook:

Overleg gestart voor nieuwe cao gehandicaptenzorg

Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht

Bonden ‘opgetogen’ over vrijheid in cao

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.