CNV bereikt cao-akkoord gehandicaptenzorg

CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties in de gehandicaptenzorg VGN en MEE hebben een cao-akkoord bereikt. Dat heeft Leon Vincken, onderhandelaar namens CNV, meegedeeld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In onderhandelingen die donderdagavond werd afgerond zijn afspraken gemaakt over een loonstijging van 3 procent en de mogelijkheid door te onderhandelen over een cao waarin individuele werknemers zeggenschap krijgen over hun arbeidsvoorwaarden . “Werknemers zouden dan zelf keuzes kunnen maken op het gebied van verlof, levensloopregeling en scholing”, aldus Vincken. De looptijd van de cao is van 1 januari 2009 tot 1 maart 2010.

Andere bonden

CNV Publieke Zaak roept de bonden Abvakabo FNV, NU’91 en FBZ het akkoord ook te ondertekenen. Deze zeggen echter dat het cao-akkoord ‘ruimte creëert voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg’. De drie vakbonden voelen zich naar eigen zeggen buitenspel gezet in de onderhandelingen. (ANP)

Lees ook:

Overleg gestart voor nieuwe cao gehandicaptenzorg

Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht

Bonden ‘opgetogen’ over vrijheid in cao

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.