Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CNV veegt akkoord cao gehandicaptenzorg van tafel

In navolging van Abvakabo FNV en NU ’91 heeft nu ook vakbond CNV Publieke Zaak het bestaande akkoord voor een nieuwe cao in de gehandicaptenzorg afgewezen. Strijdappel is het nieuwe levensfasebeleid.

Afgelopen donderdag gingen de sociale partners weer voor het eerst rond de tafel nadat ook CNV Publieke Zaak het eerdere akkoord heeft verworpen. “Het grootste struikelblok is de manier waarop werknemers verlof kunnen sparen”, zegt vakbondbestuurder Leon Vinkcen van CNV Publieke zaak. “De werkgevers willen dat in een bepaalde constructie voor iedere werknemer individueel regelen. De werknemers zien liever dat het verlofsparen leeftijdsgebonden gebeurt, zoals in de nieuwe ziekenhuis cao. Het is jammer dat we hierdoor nu de binnengehaalde loonsverhoging van drie procent weer uit handen geven.”

VGN betreurt afwijzing

Manager werkgeverszaken Jeroen Pepers van brancheorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zegt het te betreuren dat de onderhandelingen nu weer helemaal open liggen. “Wij denken dat ons levensfaseplan zeer voordelig is voor werknemers. De bonden zien echter meer in de regeling zoals die onlangs in de ziekenhuiszorg is neergezet. De gehandicaptenzorg is echter een heel andere tak van zorg. We gaan nu weer in overleg met de bonden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Cao-acties dreigen in de gehandicaptenzorg

CNV bereikt cao-akkoord gehandicaptenzorg

Overleg gestart voor nieuwe cao gehandicaptenzorg

Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.