Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Coassistenten weten te weinig

Vier op de tien geneeskundestudenten vindt zijn kennisniveau veel te laag. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het KNMG Studentenplatform onder 1695 studenten. Vakblad Medisch Contact meldt dit onderzoekresultaat in haar nieuwe nummer.

Het percentage van studenten dat zijn kennisniveau te laag vindt liggen, komt uit op veertig procent. Onder ouderejaarsstudenten ligt dit percentage zelfs op 53 procent. De survey gaat ook in op de vraag waarom studenten vinden dat hun kennisniveau te laag ligt. Meer dan de helft van de studenten (55 procent) vindt dat het er in het curriculum te weinig tijd is voor medisch-inhoudelijke onderwerpen. In de huidige stof wordt vergeleken met vroeger relatief veel tijd besteed aan zaken als reflectie, professionele ontwikkeling en communicatie, aldus Medisch Contact. Een groot deel van de studenten die zijn kennis onvoldoende vindt (44 procent), wijdt dit aan de relatief eenvoudige tentamens. Ze hoeven simpelweg niet harder te studeren om een voldoende te halen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ziekenhuizen willen werkweek aio’s nauwelijks inkorten

Kamer: flexibeler opleiding nodig voor specialisten

VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen

160 miljoen voor stages en opleiding in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.