Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Combi topfuncties Slotervaart ‘onverenigbaar’

Redacteur Zorg+Welzijn
Minister Edith Schippers vindt de huidige combinatie van bestuurder en toezichthouder door interim-directeur Theo Dekker in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam, ‘onverenigbaar’.
Combi topfuncties Slotervaart ‘onverenigbaar’
Foto: ANP Lex van Lieshout

Dat valt op te maken uit antwoorden van minister Schippers van Volksgezondheid op Kamervragen over de situatie in het Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis. Theo Dekker is tijdelijk vervanger van Aysel Erbudak, die is ontslagen als directeur. Maar Dekker is ook voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis. Volgens het Amsterdamse medium Het Parool verricht de Inspectie voor de Volksgezondheid onderzoek naar de vraag of het ziekenhuis in overtreding is.

Dwarsverbanden

Volgens Het Parool zijn er nog andere dwarsverbanden tussen toezichthouders en directie. Een lid van de raad van commissarissen woont samen met de zuster van een directielid. Andere commissarissen hadden ook buiten het Slotervaart om zakelijke banden met de familie Schram, die meerderheidsaandeelhouder in het ziekenhuis is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.