Commissie-Elias: Landelijk epd faalde in elk opzicht

Bij de ontwikkeling van het landelijke epd ontbrak goede informatie over planning en budget. Daarnaast waren de processen niet onder controle. Dat concludeert de commissie-Elias in een parlementair onderzoek naar ict-projecten bij de overheid.
Commissievoorzitter Ton Elias (VVD)
Commissievoorzitter Ton Elias (VVD) - Foto: ANP - Bart Maat

Binnen het onderzoek heeft de commissie in de breedte gekeken naar een zevental ict-projecten van de rijksoverheid waaronder het landelijk epd. De commissie veegt door het hele rapport heen de vloer aan met de overheid. Zo zijn de ambities te groot, het geheel aan organisaties is chaotisch en ondoorzichtig, taken en verantwoordelijk zijn onduidelijk, de belangen lopen te veel uiteen. De rijksoverheid heeft ict-projecten vaak niet in de hand voor wat betreft de kosten, de tijd of zelfs het eindresultaat. Bovendien is er niemand die het echt voor het zeggen heeft over ict-projecten. Verder spreekt de commissie over gebrek aan

9
84

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.