Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Commissie: NVZD en NVTZ moeten zich meer inzetten voor modern werkgeverschap

Redacteur Skipr en Zorgvisie
De beroepsverenigingen voor bestuurders en toezichthouders kunnen zich meer inzetten om hun leden te ondersteunen bij modern werkgeverschap. Dit schrijft de commissie Werken in de Zorg in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De commissie benadrukt dat er nu werk van moet worden gemaakt. ‘Er is immers sprake van een toenemend urgente situatie.'
Symbolbild 1 Minute Vor 12, Symbol Picture 1 Minute Before 12
Het is nu tijd voor actie, waarschuwt de commissie. Werken in de Zorg (Foto: McPHOTOs/blickwinkel/picture alliance

De NVZD, de vereniging voor bestuurders

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Modern werkgeverschap. Daar zijn bestuurders en toezichthouders al decennia lang mee bezig. Warm betrokken, integer, professioneel, daadkrachtig, standvastig. Als er een club is die heeft trachten te voorkomen dat de uitstroom en ziekteverzuim omlaag gebracht wordt zijn het wel bestuurders en toezichthouders. Samen met hun werknemers hebben zij er tot heden werkelijk alles aan gedaan om een einde te maken aan onzinnig registreren nadat hun poging om te voorkomen dat over gegaan zou worden om onzinnig registreren te implementeren; zij hebben hemel en aarde bewogen samen met hun werknemers om een einde te maken aan het roepingensalaris; zij hebben krom gelegen om er voor te zorgen dat er doorlopend hoog kwalitatieve scholing en begeleiding wordt gegeven aan hun werknemers en ook dit samen met hun werknemers; en zo ook dat er toekomstperspectief is voor de werknemers en ook dat zij daadwerkelijk medezeggenschap zouden krijgen en medebeslissingsbevoegdheid en helaas, is dat alles mislukt omdat de beroepsverenigingen voor verpleegkundigen/vakbonden verdeeld zijn en nooit in staat zijn gebleken om gezamenlijk en eensgezind met bestuurders en toezichthouders op te trekken die alleen het allerbeste willen voor hun mensen. De bestuurders en toezichthouders vinden het vreselijk hoe de beroepsverenigingen/vakbonden zich opstellen want dit alles leidt ertoe dat elke dag in dit geweldig prachtig landje duizenden centraal staande patienten, clienten, bewoners nodeloos lijden. Beroepsverenigingen en vakbonden moeten worden opgeroepen om eindelijk eens om gezamenlijk en eensgezind met bestuurders en toezichthouders op te trekken en het lot van de centraal staande patienten, clienten, bewoners daadwerkelijk aan te trekken, naar het voorbeeld van bestuurders en toezichthouders.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.