Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Commvault presenteert databeheersysteem op HIMMS

Commvault heeft het systeem Commvault Clinical Archive geïntroduceerd op HIMSS 2016 in Las Vegas. Het doel van deze oplossing is het moderniseren van de manier waarop gezondheidszorgorganisaties medische data beheren, migreren en delen.
lasvegas400.jpg

Ziekenhuizen en gezondheidszorginstellingen willen controle over hun kosten en tegelijkertijd de zorg aan patiënten verbeteren. ‘Door informatiebeheer te centraliseren met Commvault Clinical Archive, breek je de muren tussen datasilo’s weg’, schrijft de producent. ‘Dat leidt tot lagere storagekosten en minder complexiteit, maakt het mogelijk data beter te delen, en maakt een einde aan de kosten voor het onderhouden en ondersteunen van legacy-applicaties.’

IT-budget

Uit recent onderzoek van de International Data Corporation (IDC) blijkt dat bij veertig procent van de gezondheidszorginstellingen in de Verenigde Staten het IT-budget nog steeds toeneemt. De belangrijkste investeringen zijn die in medische applicaties, zoals elektronische patiëntendossiers en analyse van gegevens. ‘ In de medische sector is momenteel een verschuiving zichtbaar naar het centraliseren van data. Commvault Clinical Archive biedt leveranciers de kans verschillende issues aan te pakken: enterprise-datamanagement, het achterhalen van legacy-PACS (Picture Archiving & Communication Systems) en het archiveren van medisch beeldmateriaal.’

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.