Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres over moderne dementiezorg

Mario Gibbels
StudieArena Zorg & Wonen en zorginnovatiebureau DAZ organiseren samen met het Alzheimercentrum van het VUmc en Alzheimer Nederland op 24 november 2009 het Landelijk Congres ‘Moderne Dementiezorg’.

Het congres kent bewust een zeer gemengde doelgroep, van professionele zorgverleners tot mantelzorgers, van mensen werkzaam bij welzijnsinstellingen tot specialisten uit ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

In het congresprogramma wordt aandacht besteed aan ontwikkelingen uit de dagelijkse praktijk gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Veel aandacht gaat uit naar de menselijke kant van dementiezorg en de technologische mogelijkheden om zorg en welzijn van mensen met dementie te verbeteren.

Deelnemers kunnen uw eigen congresprogramma samenstellen door een keuze te maken uit maar liefst 30 inspirerende workshops. De sessies zijn verdeeld naar de volgende thema’s: cliënt- en belevingsgerichte zorg, bewegen, bewegingsvrijheid, ketenzorg, communicatie, invloed van de omgeving, voeding, medicatie en behandeling en speciale cliëntgroepen. Veel workshops worden gegeven door wetenschappers in combinatie met mensen van de werkvloer.

Op de informatiemarkt zullen standhouders ondermeer vernieuwende technologische hulpmiddelen/toepassingen laten zien. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.