Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Consumentenbond wil commissie voor medische missers

Mark van Dorresteijn
De Consumentenbond pleit voor een onafhankelijke commissie die klachten over mogelijke medische missers beoordeelt. De commissie zou mensen kunnen adviseren of het zin heeft om een klacht in te dienen.
Consumentenbond wil commissie voor medische missers

Volgens de Consumentenbond zijn patiënten terughoudend om officieel een klacht in te dienen over hun behandeling. Dat komt vooral doordat zij denken dat ze toch niet serieus genomen worden door de klachtenbehandelaar in het ziekenhuis.

Bewijslast

De Consumentenbond pleit ook voor een verschuiving van de bewijslast. Nu is het aan de patiënt om bewijzen aan te dragen als hij vindt dat zorgverleners tekortschoten. Volgens de Consumentenbond komt het vaak voor dat een dossier niet goed wordt bijgehouden. Als dat laatste het geval is, moet de zorgverlener zich daarvoor verantwoorden.

Meldpunt

De Consumentenbond had afgelopen zomer een meldpunt geopend voor medische missers. 1900 mensen trokken aan de bel, meldde de bond maandag. Van hen had 23 procent officieel een klacht ingediend. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

KNMG wijst klachtenmeldpunt af

Klachten Waterlandziekenhuis ‘bleven hangen’

‘Trek keurmerk in bij klachten’

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is gestart. Meer informatie en aanmelden

3 REACTIES

  1. bij mij hebben ze in 2003 met inzetten van een kunstheup mijn heup zeneuw langdurig op gerekt waardoor ik nu een klapvoet aanover heb gehouden met gedeeltelijke verlammingen van af mijn knie tot in het puntje van mijn tenen.ik heb wel een letsel advocaat ingezet maar het is nu gestopt omdat ze zeggen dat dezorgverlener alles goed heefd gedaan, waardoor het nu niet meer verdergaat ik heb alle brieven en onderzoeken nog bewaart dus ik vind ook dat zulke zaken niet in de doofpot gestop mogen worden maar ze moeten gewoon betalen ,want mijn leven is kapot zowel lichamelijk als geeselijk dat komt omdat je steeds weer alles moet vertellen.donderdag 06 oktober 2011 14:25

  2. Lees alle reacties
  3. Deze commissie zal bestaan uit diegene die ook de afgelopen jaren deze schade zelf veroorzaakt hebben en dan te bedekken en in de doofpot stoppen aantoonbaar ook nog en we spreken over duizenden ieder jaar alleen al die ernstige schade ondervinden ….dood! En die gaan dan deze commissie regelen om als een soort veredelde vangnet zonder dat de slachtoffers dit weten zoals dit nu ook gaat want ik zal wel een reactie geven over hoe zuiver iedereen wel dan niet is want ga maar googelen, deze heerlijk schadeveroorzakers!

  4. Liever vandaag nog instellen dan morgen…maar dan wel met de wijziging dat de zorgverlener aan moet tonen dat hij/zij het goed heeft gedaan en niet zoals nu andersom dat zorgontvanger moet aantonen dat het niet goed is gegaan. Er is een (machts) cultuur onder artsen van zaken in de doofpot stoppen en ‘geen haan die er meer naar kraait’. Dit veroorzaakt onnodig leed zowel bij collega professionals als bij de zorgontvangers en zijn/haar naasten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.