Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan krijgt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Mariëlle Rompa is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de Amsterdamse ouderenzorgorganisatie Cordaan. Ze begint op 1 april.
Cordaan krijgt nieuwe voorzitter raad van toezicht

ActiZ

Mariëlle Rompa studeerde kunstgeschiedenis en later geschiedenis en economie. Na een periode ontwikkelingswerk en onderwijs begon zij in 1990 een loopbaan in het bedrijfsleven. Dat leidde in 2000 tot  een benoeming tot directeur van ActiZ, brancheorganisaties Verpleging, Verzorging en Thuiszorg.

Sint Franciscus Gasthuis

Rompa bekleedt diverse toezichthoudende functies bij zorginstellingen als het Sint Franciscus Gasthuis, Bureau Jeugdzorg Utrecht en het Reumafonds. Ze is ook voorzitter van de brancheorganisatie Kinderopvang.

Cordaan

Het afgelopen jaar is de voorzittersfunctie van de raad van toezicht van Cordaan waargenomen door Jenneke van Veen. Zij blijft aan als vice-voorzitter en voorzitter van de auditcommissie Zorg. De overige leden van de Raad van Toezicht zijn Peter van Wageningen, Frits Bijdendijk, Tineke Abma, de Wim den Hartog en Marian Kaljouw. Laatstgenoemde stopt op 1 mei vanwege haar nieuwe baan als bestuursvoorzitter van de NZa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.