Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

Mark van Dorresteijn
De werkdruk van zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen van Cordaan wordt lager. Cordaan investeert dit jaar onder meer 1,5 miljoen in zo'n 40 volledige banen voor zorgmedewerkers extra, liet vakbond Abvakabo FNV donderdag weten.
Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

Cordaan en de vakbond ondertekenden donderdag in Amsterdam een overeenkomst, zo liet de vakbond weten. Vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt.

Actie

Sinds februari voerde zorgpersoneel van Cordaan actie. Medewerkers klaagden over onderbezetting en hoge werkdruk. In april luidden anonieme medewerkers de noodklok over de bejaardenzorg in een uitzending van de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Ouderen de dupe

De personeelsleden stelden dat het voorkomt dat bejaarden die niet incontinent zijn, wel 24 uur per dag een luier moeten dragen. Dit omdat er te weinig tijd is om met hen naar de wc te gaan. Ook zouden ouderen weinig buiten komen. Een man zou zelfs twee jaar niet buiten zijn geweest. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.