Cordaan werkt zonder vaste facilitaire dienst in De Banne

De Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan verleent vanaf november woonzorg in het nieuwbouwproject De Banne. In deze kleinschalige woonvorm komen onder andere dementerende ouderen te wonen. Bijzonder is dat zorgmedewerkers, waar mogelijk samen met bewoners, zoveel mogelijk kleine facilitaire taken zelf oppakken.
Cordaan werkt zonder vaste facilitaire dienst in De Banne

Vastgoedontwikkelaar BanneBinnen van woningstichting Rochdale en projectontwikkelaar AM levert deze maand het grote winkelcentrum en appartementencomplex De Banne in Amsterdam Noord op aan de winkeliers, het stadsdeel, Rochdale en Syntrus Achmea. Cordaan huurt van Syntrus Achmea een blok in dit complex voor haar cliënten. Het gaat om 24 groepswoningen en 12 zelfstandige appartementen. ‘De groepswoningen zijn bedoeld voor vier woongroepen van zes dementerende ouderen’, zegt projectleider kleinschalig wonen Hans van Nispen van Cordaan. ‘En in de 12 appartementen wonen straks mensen met een psychosociale of psychiatrische indicatie onder begeleiding.’

Woningmarkt

De zorgwoningen zijn aan de buitenkant niet te onderscheiden van

4
85

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.