Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordula Wagner directeur NIVEL

Cordula Wagner wordt per 1 januari 2016 directeur van het NIVEL, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. Zij is nu programmaleider Kwaliteit en Organisatie van de Gezondheidszorg bij het NIVEL en bijzonder hoogleraar Patiëntveiligheid en hoofd van het onderzoekscentrum Safety 4 Patients aan het VUmc.
Cordula Wagner directeur NIVEL

Het onderzoek van Cordula Wagner heeft zich de laatste jaren vooral gericht op het thema patiëntveiligheid in ziekenhuizen. Haar onderzoek heeft ze uitgevoerd in nauwe samenwerking met de praktijk. Dit heeft bijgedragen aan een belangrijke daling van de potentieel vermijdbare sterfte in Nederlandse ziekenhuizen.

Afscheid

Eduard Klasen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het NIVEL: ‘Wij hebben met Cordula Wagner een zeer goede kandidaat gevonden als directeur voor het NIVEL. Het NIVEL is de afgelopen jaren, die sterk beïnvloed zijn door de crisis, buitengewoon goed doorgekomen. Dat is één van de verdiensten van de huidige directeur. Cordula kan hier op doorbouwen.’ Peter Groenewegen neemt op dezelfde datum afscheid als directeur van het NIVEL. Hij blijft verbonden aan het NIVEL en gaat zich als senior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing weer volledig op het onderzoek richten.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.