Cultuurverandering nodig voor e-health’

Om e-health succesvol te maken, moet een verandering plaatsvinden. ‘We focussen ons nu teveel op oudere zieke patiënten. Dat levert op korte termijn resultaat, maar zorgt niet voor de gewenste cultuurverandering’, zo stelt de Engelse onderzoeker en professor Stan Newman.
‘Cultuurverandering nodig voor e-health’
Foto: Zorg Binnen Bereik

Newman was hoofdonderzoeker bij het Engelse Whole System Demonstrator Project (WSD). Een onderzoek in Engeland onder ruim 6000 patiënten naar de effecten van telehealth en telecare. Het is de grootste tele-healthstudie tot nu toe. Tijdens een masterclass van Stichting Zorg Binnen Bereik en e-healthplatform e-Vita vertelt hij over de resultaten van het project en wat Nederland kan leren van de ervaringen. Zo ziet hij dat e-health vooral gericht is op oudere patiënten. ‘Logischerwijs wordt voor deze patiënten gekozen omdat het op korte termijn veel oplevert. Maar dat verandert de cultuur niet. Het is juist belangrijk om mensen van jongs af

0
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.