Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Curamus en ZorgSaam gaan fuseren

Zorginstellingen Curamus en ZorgSaam willen fuseren. De raden van toezicht hebben ingestemd met dit besluit van de raden van bestuur. De komende periode wordt het voorgenomen besluit voorgelegd aan de ondernemingsraden, cliëntenraden, medische staf en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Curamus en ZorgSaam gaan fuseren

Het streven van de besturen is om in december te komen tot een definitief besluit over de fusie. De voorgenomen fusie is een gevolg van het samenwerkingsverband dat beide organisaties in september 2012 zijn aangegaan. Het is de bedoeling de raden van bestuur bij de fusie samen te voegen tot één collegiaal samengestelde raad van bestuur. Op grond van de besturingsopgave is gekozen voor een vierhoofdig bestuur. Arnold Schelfhout treedt terug als bestuurder van ZorgSaam. Paul Rademacher en Joep Paulides blijven lid van de raad van bestuur. De bestuurders van Curamus, Stephan Buijsse en Piet van der Maas treden toe tot de nieuwe raad van bestuur. Dit bestuur gaat zich voornamelijk bezighouden met de hervorming in de langdurige zorg, de samenwerking in de zorgketen, het opstellen van een portfolio voor het ziekenhuis en het versterken van de aansluiting van de ondersteunende diensten op de primaire processen.
Grote uitdagingen
De organisaties laten weten: ‘Wij komen, mede als gevolg van de aangekondigde kabinetsplannen, de komende jaren voor grote uitdagingen te staan. Curamus en ZorgSaam zijn ervan overtuigd dat zij als één organisatie beter in staat zijn deze uitdagingen aan te gaan dan iedere organisatie voor zich.’

2 REACTIES

  1. Het wordt voorgelegd aan iedereen ,niet als voorstel , maar als een in enge kring bekonkeld fait accompli, voldongen feit , onder het motto : uw zorg zal ons een (rot)zorg zijn . Want dit is MARKTWERKING ? ? De nza en NMa krijgen dit ook nog voorgelegd ? ? Had er weer iemand een oprotbonus nodig ? ?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.