Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CWZ in Nijmegen overweegt ander epd dan Radboud

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen heeft de voorkeur uitgesproken voor een ander epd dan het Radboudumc in dezelfde stad. Dat meld Dagblad de Gelderlander. Waar Radboudumc sinds 2013 met Epic werkt gaat de voorkeur van het CWZ uit naar Chipsoft.
chipsoft.jpg

In 2012 wilde het CWZ nog in zee met Epic, zo meldt De Gelderlander. Dat was mede omdat daarmee de samenwerking met het Radboudumc makkelijker zou worden. Beide ziekenhuizen wisselen veel patiënten uit. Gezamenlijke toegang tot het Epd werd gezien als een groot pluspunt. De onderhandelingen ketsen af, omdat het computerprogramma voor het CWZ volgens bestuurder Ton Poos te duur werd. Ook zou de privacy van de patiëntengegevens onvoldoende gegarandeerd kunnen worden.

ChipSoft
Het CWZ is nu in vergaande onderhandelingen met het concurrerende HiX-programma van de Nederlandse leverancier ChipSoft, zo meldt De Gelderlander. De keuze voor ChipSoft is mede ingegeven doordat het relatief makkelijk en snel is in te voeren. Bij het Radboudumc hadden artsen en verpleegkundigen na een half jar nog steeds moeite met de vaak ingewikkelde gebruiksmogelijkheden. Volgens een woordvoerder van het CWZ komt samenerking met het academische ziekenhuis in Nijmegen niet in gevaar. ‘Uitwisseling is ook mogelijk tussen Epic en ChipSoft.’

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.