Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ en Laurentius Ziekenhuis willen contract verlengen

Zorgverzekeraar CZ en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond willen opnieuw een meerjaren samenwerkingsafspraak voor inkoop en levering van medisch specialistische zorg aan gaan.
CZ en Laurentius Ziekenhuis willen contract verlengen

Beide partijen onderzoeken mogelijkheden tot het aangaan van een lange termijn contract vanuit de DOT systematiek van 2012 tot en met 2014. Niet alleen het totaalbedrag van zorginkoop speelt een rol, er worden op inhoud en details prijsafspraken gemaakt.

Hoofdlijnenakkoord

Rien Pijnenburg, manager medisch specialistische zorg CZ: “De samenwerking met het Laurentius Ziekenhuis is de afgelopen jaren goed verlopen. Wij zullen daarom de komende weken onze overleggen voortzetten om te komen tot een nieuw lange termijn contract, dat past binnen de kaders van het Hoofdlijnenakkoord. We maken onder andere afspraken over de kwaliteit, continuïteit en toegankelijkheid van zorg, selectieve inkoop en invoering van prestatiebekostiging middels DOT. Het doel is om optimale ziekenhuiszorg voor verzekerden van CZ en patiënten in het verzorgingsgebied van Laurentius te waarborgen.”

Selectief

Jack Thiadens, voorzitter raad van bestuur Laurentius Ziekenhuis: “Wij zijn er erg ingenomen mee dat CZ met ons vanuit de DOT systematiek een contract wil aangaan. Het Laurentius is landelijk een van de koploperziekenhuizen op dit gebied en het is dan goed om te zien dat CZ als zorgverzekeraar bereid is van hieruit ook de meerjarige contractafspraken te maken. Het Laurentius ziekenhuis zal bijdragen aan het voornemen van CZ om selectief zorg in te kopen door CZ inzicht te verschaffen in prijzen en kwaliteit van onze zorg.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Lex van Lieshout )

Lees meer:

CZ verliest klanten aan ‘prijsvechters’

Laurentius: meer omzet met zelfde formatie

Zwartepieten met het hoofdlijnenakkoord

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.