Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Damen en Verwey: ‘Fusie is succes’

De juridische fusie tussen Cordaan en Amsterdam Thuiszorg is vanaf 1 januari 2011 officieel een feit. Bestuurders Eelco Damen en Karel Verwey van Cordaan schrijven vandaag in het het Financieele Dagblad dat het een succesvolle fusie is.
Damen en Verwey: ‘Fusie is succes’

De bestuurders schrijven: “Anders dan bij Meavita waarvan de ontmanteling de belastingbetaler bijna 48 miljoen euro kostte of bij de overname van de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen, waaraan de belastingbetaler 16 miljoen euro bijdroeg, werd elke overheidssteun aan Cordaan bij de fusie met Amsterdam Thuiszorg geweigerd. Als gevolg van de fusie is een organisatie ontstaan met een budget van euro 350 miljoen euro. We zijn er na de fusie op eigen kracht in geslaagd Cordaan Thuiszorg – dat een negatieve exploitatie van vijf miljoen euro op jaarbasis kende – een structureel gezonde bedrijfsvoering terug te geven. Praktisch alle thuiszorgteams werken inmiddels vanuit locaties van Cordaan. Dat alleen leverde een structurele besparing op van euro twee miljoen per jaar. Het negatieve eigen vermogen van 13 miljoen euro is door Cordaan zonder verdere overheidssteun geabsorbeerd.” Lees het hele artikel. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Financiële problemen Cordaan Thuiszorg voorbij

Cordaan is positief over onderzoek van Inspectie

Eelco Damen van Cordaan reageert op kritiek

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.