Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Darmbacterie in ziekenhuis Deventer

Redacteur Zorg+Welzijn
In het Deventer Ziekenhuis is bij 8 patiënten een Clostridium difficile infectie aangetroffen. Er zijn maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen.
Darmbacterie in ziekenhuis Deventer

De darmbacterie Clostridium difficile is sinds half juli bij 8 patiënten in het Deventer Ziekenhuis aangetroffen en heeft bij de acht besmette patiënten diarree veroorzaakt. Ze zijn inmiddels met antibiotica behandeld. Er liggen op dit moment nog 3 patiënten met Clostridium in het ziekenhuis. Omdat de bacterie zich gemakkelijk kan verspreiden, worden zij nu geïsoleerd verpleegd en gelden er maatregelen voor het bezoek. Artsen en verpleegkundigen zijn alert op nieuwe patiënten die met diarreeklachten worden opgenomen.

Verdwijnen

Clostridium difficile infecties komen vaker voor in ziekenhuizen. Mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat ze het merken. Meestal verdwijnt deze bacterie na verloop van tijd gewoon weer. Het type dat in Deventer is aangetroffen, kan ernstiger infecties veroorzaken dan de ‘gewone’ Clostridium, vooral bij mensen met verminderde weerstand.

Voor bezoekers aan het Deventer Ziekenhuis gelden verder geen bijzondere beperkingen. Ook de zorgverlening vindt gewoon doorgang. (Zorgvisie – foto: ANP Olaf Kraak)

Lees meer

Roel Coutinho: ‘Risico op uitbraak ziekenhuisbacterie groter…

Maasstad schrijft rode cijfers door Klebsiella-bacterie

‘Aanpak EHEC richten op bestrijding bacterie zelf’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.