Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dbc-onderhandelingen stagneren

Onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars over het B-segment lopen sterk vertraging op omdat de schoningsprijzen voor de nieuwe diagnosebehandelingcombinaties (dbc’s) die op 1 januari worden vrijgegeven nog niet bekend zijn.
Dbc-onderhandelingen stagneren

Ziekenhuizen gebruiken de schoningsprijzen als richtprijs in de onderhandelingen. De zorgverzekeraars noemen de ziekenhuizen weigerachtig en vinden dat hun recent verschenen dbc-inkoopgids voldoende basis moet zijn om de onderhandelingen te kunnen starten.

Ton Dalinghaus van ZN: “Met de overheveling van de tien procent extra dbc’s naar het B-segment valt de prijsgarantie voor tien procent van het budget weg. Ziekenhuizen willen blijkbaar eerst weten wat het effect daarvan is. ”

Bekend maken

De NZa hoort de schoningsprijzen bekend te maken. Dit had al op 1 oktober moeten gebeuren maar de prijzen zijn er nog niet. Woordvoerder Annemiek van der Laan laat weten zo snel mogelijk na 15 november met de schoningsprijzen te komen. De NZa wacht namelijk weer op informatie van de Stichting DBC-onderhoud. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Links

ZN komt met dbc-Inkoopgids 2008

Orde oneens met dbc-verbeterplan

Dbc brengt noodhulp in gedrang

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.