Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De best gelezen blogs van 2021

Eindredacteur / Nieuwscoördinator
2021 bracht veel onderwerpen waarover men het eens of juist oneens was. De discussie over medisch specialisten in dienstverband laaide op doordat het in de verkiezingsprogramma’s van een groot aantal politieke partijen een thema was. De komst van vaccins tegen het coronavirus bracht daarnaast nieuwe vraagstukken met zich mee, zoals: is het mogelijk dat zorgmedewerkers wordt verplicht zich te laten vaccineren? En: wie zou de nieuwe zorgminister moeten worden?
Typen Laptop Zv
iStock

 

Zo leven thuiswonende ouderen langer, gelukkiger en tegen minder kosten

Ouderen leven langer als zij thuis verpleeghuiszorg krijgen. Bovendien kost die zorg minder. En mannen boven de 86 jaar profiteren er het meeste van. Dat blijkt uit een nog te publiceren wetenschappelijk rapport van de Vrije Universiteit. Koren op de molen van zorgbestuurders Jack Jansen en Jeroen van den Oever. Zij laten zien hoe hoge kosten, personeelstekorten en wachtlijsten bij verpleeghuizen kunnen worden aangepakt. (Verschenen op 26 april)

Lees meer


Dienstverband voor medisch specialisten is een politieke wens op basis van achterhaalde beelden

In de verkiezingsprogramma’s van een groot aantal politieke partijen is dienstverband voor medisch specialisten een thema. De beelden die hierover in politiek Den Haag bestaan, zoals verbetering van de bestuurbaarheid van ziekenhuizen en de zogenoemde perverse productieprikkel, zijn achterhaald. Dat schrijven Boldewijn Noordveld en Bart Boll. (Verschenen op 8 juli)

Lees meer


Levi en Kuipers als VWS-ministers, graag!

Net als in de na-oorlogse jaren heeft Nederland in de post-coronaperiode brede kabinetten nodig, vindt gezondheidseconoom Guus Schrijvers. Zonder politieke marketing en strenge regeerakkoorden en met vakministers afkomstig uit de gezondheidssector. Voorlieden uit deze sector, zoals Marcel Levi en Ernst Kuipers, zijn geschikte kandidaten voor die laatste functies. (Verschenen op 20 januari)

Lees meer


Verplicht vaccineren, ja of nee?

Nu het inentingsprogramma tegen het coronavirus loopt, rijst de vraag of de werkgever aan de werknemer een vaccinatieplicht kan opleggen. En mag een werkgever de weigerende medewerker in het uiterste geval ontslaan? Esther van Gaal en Tom Koomen van Capra advocaten leggen uit hoe het zit. (Verschenen op 19 maart)

Lees meer


Discutabele retoriek van Artsen Covid Collectief kan volksgezondheid schaden

Het Artsen Covid Collectief (ACC) is een stichting, bestaande uit geneeskundigen en andere sympathisanten die zich genoodzaakt zagen om een tegengeluid te laten horen bij het coronabeleid. Helaas is de berichtgeving soms eenzijdig, onprofessioneel en misleidend. Ook pertinente onwaarheden komen uit de koker van het ACC, waarschuwen de zeven auteurs. (Verschenen op 6 augustus)

Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.